Etkinlikler

Genel Bilgiler

Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı yüksek lisans eğitiminin amacı,   başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşların eğitimle ilgili birimlerinde görev yapmak üzere Program Geliştirme uzmanları ve Eğitim Fakültelerine bilim insanları yetiştirmektir. Bununla birlikte yüksek lisans programı, alanda bilgisini derinleştirmek isteyen öğrencileri doktora programına hazırlama amacını da gütmekte; diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda öğretmenlik yapanların, program geliştirme ve öğretim alanındaki bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmeyi ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim Fakültelerinin ilgili alanlarında lisans eğitimini tamamlamış olan öğrencilere özgün bilimsel araştırma becerileri kazandırarak; sosyal ve mesleki etik bilince, sorumluluğa ve lider özelliklerine sahip, alanında uzmanlaşmış elemanlar yetiştirmek, ülkemizin diğer gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşması için ihtiyaç duyduğu uzman bilim insanı sayısındaki eksiklikleri gidermek ve bölgesel, ulusal ve uluslararası kalkınmaya katkılarda bulunmak programın temel hedeflerindendir. Anabilim dalımız, sosyal bilimlerin gerektirdiği yöntem ve yaklaşımları kullanarak,  gençlerin araştırmacı ve bilim insanı olmalarını sağlamaktadır.

Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı daha önce Dicle Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yüksek lisans eğitimi vermekte iken 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Güz döneminden itibaren Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans düzeyinde (Normal ve İkinci Öğretim) öğrenci alımına başlamıştır. Programın öğrenim dili Türkçe’dir.

Programa öğrenci kabul koşulları nelerdir?

a)Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.

b)Adayların lisans mezuniyet not ortalamasının en az 60 puan veya eşdeğeri olmaları gerekir.

c)Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurulan programın puan türünde en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir.

ç) Adayın, bilim aşamasından başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %60'si ile lisans başarı notunun %40 ve toplamının en az 60 olması gerekir. Bu hesaplamalar sonrasında 60 puan veya daha yüksek puana sahip olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak yüksek lisans programlarında ilan edilen kontenjanlar dâhilinde sınavın bilim aşamasından başarılı kabul edilir.

d) Adaylardan istenecek diğer belgeler Senato tarafından belirlenir.

Arş. Gör. EBRU GÜÇ
Güncelleme : 30.05.2022 01:52:09